Курс лекцій з дисципліни „Вступ до фаху” для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр» зі спеціальності Н1 “Агрономія” за ОПП «Садівництво та виноградарство» (на основі повної загальної середньої освіти) - Кузьмінець, Оксана Миколаївна; Білоусова, Зоя Володимирівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
Курс лекцій розроблено відповідно до робочої програми дисципліни «Вступ до фаху». Видання спрямоване на формування цілісного уявлення про майбутню професійну діяльність, поєднує галузеву підготовку з розвитком академічних і кар’єрних компетентностей здобувачів. У виданні висвітлено ключові теоретичні засади підготовки фахівця аграрного профілю, зокрема основи агрономії, плодівництва, овочівництва та виноградарства, історію розвитку галузі, сучасний стан аграрного виробництва та ринку плодово-ягідної продукції. Значну увагу приділено питанням організації освітнього процесу, академічної культури та доброчесності, наукової діяльності й професійного становлення майбутнього фахівця. Визначено структуру та зміст лекційного курсу, подано матеріали для самостійного опрацювання, питання для самоконтролю, а також рекомендації щодо формування індивідуальної освітньої траєкторії та професійного розвитку здобувачів.
Keywords: основи агрономії; плодівництва; овочівництва; сучасний стан аграрного виробництва; ринок плодово-ягідної продукції