Description of the database development methodology for creating a digital portal for farm holdings - Lubko, Dmytro; Лубко, Дмитро Вікторович (Запоріжжя : ТДАТУ, Видавничий дім «Гельветика», 2025)
EN: Many farms face many problems when selling their products. Here are the main ones: low product prices; lack of access to markets; transportation costs and logistics; seasonality and storage of products; price instability; administrative and legal barriers; lack of knowledge of modern marketing tools; insufficient support from the state; All these problems are interrelated and require a comprehensive approach to solving them, including through infrastructure development, new technologies, improved logistics, and government support. Note: A farm is an enterprise that carries out agricultural activities based on the use of land and other natural resources for the production of agricultural products. It can be small, medium or large in size, and is usually focused on producing products for its own consumption and/or sale. UA: Багато фермерських господарств стикаються з багатьма проблемами під час реалізації своєї продукції. Ось основні з них: низька ціна на продукцію; відсутність доступу до ринків збуту; транспортні витрати та логістику; сезонність та зберігання продукції; нестабільність цін; адміністративні та правові бар’єри; незнання сучасних маркетингових інструментів; недостатня підтримка від держави. Усі ці проблеми взаємопов’язані й потребують комплексного підходу до вирішення, зокрема через розвиток інфраструктури, новітні технології, покращення логістики та державну підтримку. Створення й ефективне використання баз даних є невід’ємною частиною сучасного аграрного бізнесу. Вони допомагають підвищити ефективність виробництва, зменшити витрати, поліпшити екологічну ситуацію та сприяти розвитку сталого сільського господарства. Інтеграція цифрових рішень у фермерське господарство дає змогу фермерам бути конкурентоспроможними, оптимізувати свої операції та зменшити ризики.
Опис методології розробки бази даних для створення цифрового порталу для фермерських гоподарств
Keywords: database; digital portal; development methodology; farming; agriculture; база даних; цифровий портал; методологія розробки; фермерське господарство; сільське господарство