Опис до патенту на корисну модель № 83417 "Прилад для визначення пружних деформацій плодів баштанних культур" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii; Степаненко, Дмитро Сергійович; Степаненко, Дмитрий Сергеевич; Stepanenko, Dmytro; Грибова, Діана Вікторівна; Грибова, Диана Викторовна; Hrybova, Diana; Іванченко, В. Й. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2013)
Прилад для визначення пружних деформацій плодів баштанних культур включає нерухому рамку, рухому планку, пристрої для навантаження плода та вимірювання деформацій. Пристрій для навантаження плода виконаний у вигляді порожнистого гвинта, кінематично з'єднаного з гайкою, яка встановлена у верхній частині нерухомої рамки з можливістю відносного обертального руху, а рухома планка приєднана до штока, розміщеного в порожнині гвинта та з'єднаного з гвинтом за допомогою динамометра.
Keywords: галузь вимірювальної техніки; пристрій з вимірювання фізико-механічних властивостей плодів; визначення пружних деформацій плодів; визначення залишкових деформацій плодів; вимірювання деформації; визначення пружних деформацій плодів баштанних культур