Менеджмент післявоєнного відновлення в сфері туризму - Агєєва, Ірина Вікторівна; Ahieieva, Iryna (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Ефективність будь-якої організації визначається багатьма факторами. Одним із головних факторів ефективності організації є якість менеджменту та її стратегія. Туризм є важливою світовою індустрією, яка залучає велику кількість людей, ресурсів і капіталу. Він відіграє вирішальну роль у розвитку багатьох країн. Туризм є дуже вразливою галуззю через свою залежність від різних факторів, включаючи економічні, політичні та екологічні чинники. Останні глобальні події, такі як економічні кризи, пандемії, стихійні лиха, політична нестабільність та повномасштабна війна Російської федерації проти України, суттєво вплинули на туристичну діяльність у багатьох країнах, зокрема в Україні. Війни не тільки перешкоджають розвитку туризму, а й винищують туристичні ресурси. Туристична індустрія в Україні є однією з найбільш постраждалих галузей під час війни.
Keywords: туристичної індустрія; співпраця туристичної спільноти; потенціал відновлення у післявоєнний період; сучасні технології менеджменту в туризмі; пріоритети повоєнного відновлення туристичного бізнесу в Україні