Сучасні особливості викладання вищої математики на інженерних спеціальностях - Дьоміна, Наталя Анатоліївна; Domina, Natalia (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: У статті розглянуто актуальну проблему викладання вищої математики здобувачам вищої освіти інженерних спеціальностей. Встановлено, що застосування нових сучасних методів, форм та технологій у процесі викладання вищої математики майбутнім інженерам дозволяє суттєво підвищити ефективність цього процесу, посилити мотивацію здобувачів вищої освіти до навчання, сприяти кращому розумінню та засвоєнню складної інформації, розвивати професійну компетентність майбутніх спеціалістів. EN: The article discusses the actual problem of teaching higher mathematics to students of higher education in engineering specialties. It has been established that the use of new modern methods, forms and technologies in the process of teaching higher mathematics to future engineers allows to significantly increase the efficiency of this process, to strengthen the motivation of higher education seekers to study, to promote better understanding and assimilation of complex information, and to develop the professional competence of future specialists.
Modern features of teaching Higher Mathematics in engineering specialties
Keywords: вища математика; сучасні методи; форми та технології; цифровізація; професійна компетентність; higher mathematics; modern methods; forms and technologies; digitalization; professional competence