Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 3462 "Стенд для дослідження процесу роботи молоткової кормодробарки" - Олексієнко, Вадим Олександрович; Алексеенко, Вадим Александрович; Oleksiienko, Vadym; Ялпачик, Федір Юхимович; Ялпачик, Федор Ефимович; Yalpachyk, Fedir; Гвоздєв, О. В. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2004)
Стенд для дослідження процесу роботи молоткової кормодробарки, що містить корпус, де змонтоване джерело живлення для електродвигуна постійного струму, на одному кінці вала якого встановлений диск з віссю, на якій закріплений фізичний маятник, а на іншому насаджений ме ханізм вмикання стробоскопа і тахогенератор, причому зона обертання диска захищена циліндричним кожухом, в нижній частині якого розташовано механізм створення опору фізичного маятника, який відрізняється тим, що фізичний маятник виконаний у вигляді пластинчатого молотка, а циліндричний кожух оснащений прозорою передньою стінкою зі шкалою в нижній частині, і джерело живлення містить прилад для вимірювання витраченої потужності приводу стенда, причому у кожуху знаходиться шар зернового корму, який виконує роль механізму створення опору
Keywords: стенд для дослідження процесу роботи молоткової кормодробарки; пристрій для вивчення процесу подрібнення зернових кормів молотковими дробарками; подрібнення зернових кормів; молоткові дробарки; сільськогосподарське машинобудування; кормодробарки