Мотив самотності як засіб психологізації персонажів у малій прозі Ольги Деркачової. - Коваленко, А. С. магістр; Землянська, Аліна Вікторівна (My University, 2023)
UKR: У статті розглядається один із провідних мотивів прози О. Деркачової – мотив самотності – в аспекті міжстатевих стосунків. Увагу приділено тому, як цей мотив служить розкриттю психології головних персонажів. Визначено, що письменниця показує самотню людину в сучасному світі, зокрема великому мегаполісі, розглядає цю категорію в екзистенційному ракурсі як універсальну та неминучу характеристику буття людини. //////////// ENG :The article examines one of the leading motifs of O. Derkachova's prose – the motif of loneliness – in the aspect of intergender relations. Attention is paid to how this motif serves to reveal the psychology of the main characters. It was determined that the writer shows a lonely person in the modern world, mostly in a large city, considers this category from an existential perspective as a universal and inevitable characteristic of human existence.
Keywords: мала проза; мотив; засіб психологізації; самотність; екзистенційна категорія; short prose; motive; means of psychologization; loneliness; existential category