Десертні сорти вишні для присадибного господарства - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Шкиндер-Бармина, Анна Николаевна; Shkinder-Barmina, Anna (My University, 2020)
Вишня здавна є традиційною культурою в Україні. Плоди вишні споживають у свіжому та переробленому вигляді (сік, варення, компот, вино та інше), і зазвичай культуру вишня розглядають як технічну, але ж існують вже нові сорти, плоди яких можна з задоволенням споживати на десерт. Особливої актуальності вирощування десертних сортів вишні набуває у Південному Степу України, де розташовані курортні зони і переважає реалізація плодів десертного призначення для вживання у свіжому виді.
Keywords: вишня; селекція; присадибні господарства; сорт вишні Солідарність; сорт вишні Встрєча; сорт вишні Ранній десерт; сорт вишні Нарядна; сорт вишні Мелітопольська новинка