Енергетична оцінка розкидача для внесення солом’яної підстилки - Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys (My University, 2021)
Встановлено вплив швидкості обертання роторно-пальцевого робочого органа на енергоємність процесу розкидання підстилкового матеріалу. Аналіз отриманих даних вказує на значне її підвищення, понад 2,0 кДж/кг, при швидкості обертання на рівні 80-100 рад/с. Тобто енергоємність починає різко зростати, адже збільшення кута встановлення пальців відносно радіусу до 80о практично нівелює підвищення швидкості обертання. Все це пов’язано зі збільшенням сили опору сходження підстилкового матеріалу по пальцю.
Keywords: стійла; розкидання солом’яної підстилки; роторний робочий орган; розкидач; КТУ-10А