Залежність рівня окситоцину від переддоїльної стимуляції - Лебідь, М. Р. (My University, 2019)
В даний час широкого розповсюдження набула механічна стимуляція, при якій оператор машинного доїння обмиває вим'я, масажує його і витирає рушником. Механічна стимуляція молоковіддачі сприяє повнішому спорожненню вимені і збільшенню продуктивності корів, дозволяє стабільніше готувати вим'я до доїння і збільшити продуктивність доїльної установки на 10,4%.
Keywords: переддоїльна стимуляція; доїння корів; механічна стимуляція