Застосування інструментів ШІ для забезпечення зрозумілого введення при викладанні іноземної мови професійного спрямування - Супрун, Олена Миколаївна; Suprun, Olena (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: Стаття досліджує проблему забезпечення зрозумілого введення у викладанні іноземної мови професійного спрямування, зокрема через інтеграцію інструментів штучного інтелекту (ШІ). Автор аналізує сучасні ШІ-рішення, здатні адаптувати навчальні матеріали до рівня студентів (i+1), генерувати контекстно-орієнтовані завдання та надавати персоналізований зворотний зв’язок. Особливу увагу приділено технологіям обробки природної мови, адаптивним платформам і віртуальним симуляціям, які підвищують ефективність засвоєння професійної лексики. Дослідження підкреслює необхідність поєднання інноваційних інструментів ШІ з традиційними педагогічними підходами для досягнення оптимальних результатів у вищій освіті. /// EN: The article examines the problem of providing comprehensible input in ESP teaching, particularly through integrating artificial intelligence tools. The author analyses modern AI solutions capable of adapting learning materials to the level of students (i+1), generating context-oriented tasks and providing personalised feedback. Particular attention is paid to natural language processing technologies, adaptive platforms, and virtual simulations that increase the efficiency of learning professional vocabulary. The study highlights the need to combine innovative AI tools with traditional pedagogical approaches to achieve optimal results in higher education.
Leveraging AI tools to provide comprehensible input in teaching ESP courses
Keywords: штучний інтелект; іноземна мова професійного спрямування; зрозуміле введення; адаптивне навчання; індивідуалізація навчання; artificial intelligence; foreign language for specific purposes; comprehensible input; adaptive learning; individualised learning