Використання VR-технологій в процесі викладання іноземної мови - Кулєшов, Сергій Олександрович; Кулешов, Сергей Александрович; Kulieshov, Serhii (My University, 2019)
Вивчення механізмів мовних здатностей, процесів сприйняття та використання мови показало, що найефективнішим методом навчання іноземної мови є метод повного занурення у мовну ситуацію, оскільки, студенти опиняються у природньому мовному середовищі й перебувають у ньому постійно. Оскільки можливість проживання й навчання в іншомовних країнах для більшості вітчизняних студентів не є загальнодоступної, виникає потреба в альтернативних методах навчання й створенні наближених до природнього мовного середовища освітніх моделей. Сюди можна віднести як короткострокові мовні курси закордоном, двомовну освіту, міжнародні проекти з академічної мобільності, так і методики "активного навчання", наприклад ділові ігри, відео, метод "занурення", метод "ситуацій" тощо.
Keywords: іноземна мова; метод "занурення"; метод "ситуацій"; термін «віртуальна реальність»