Технологічні аспекти заготівлі кормів - Легеза, К. О.; Калнагуз, Олексій Миколайович; Горовий, Михайло Володимирович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Кормові ресурси є основою харчування тварин у сільськогосподарських господарствах. Під кормами розуміють будь-які природні або штучно створені продукти, що містять поживні речовини та забезпечують ріст, розвиток, відтворення і продуктивність тварин [1]. Основними видами кормів є зелені корми, сіно, сінаж, силос, концентрати, грубі корми (солома, стебла кукурудзи), комбікорми. Сіно, як найбільш поширений корм для великої рогатої худоби, коней та овець, містить високий відсоток поживних речовин і забезпечує до 40–50% потреби тварини у харчуванні взимку.
Keywords: заготівля кормі; кормові ресурси