Розвиток суфіксальної словотвірної підсистеми іменників із транспозиційним значенням опредметненої дії (структури з суфіксом -іт) - Максимець, Оксана Миколаївна; Максимец, Оксана Николаевна; Maksymets, Oksana (My University, 2016)
UK: Деривати із загальним словотвірним значенням опредметненої дії становлять значну групу лексики в українській мові. Систему формантів, що беруть участь у творенні таких іменників, складають праслов’янські, власне українські та запозичені суфіксальні морфеми. У статті визначено лексико-словотвірні групи віддієслівних іменників, які творяться за допомогою суфікса -іт та показано їхню динаміку. EN: Derivatives with a general meaning of a substantivized action constitute a significant group of the Ukrainian language vocabulary. Formants system, involved in the creation of such nouns, is Proto-Slavonic, Ukrainian proper, and borrowed suffix morphemes. In this paper lexical and word building groups of verbal nouns, formed with the help of the suffix –іт, and their dynamics have been established.
Keywords: словотвір; опредметнена дія; іменник; розвиток; історія; суфікс; word formation; actions as a subject; noun; development; history; suffix