Основи наукових досліджень в агрономії : навчальний посібник - Іванова, Ірина Євгенівна; Герасько, Тетяна Володимирівна; Тимощук, Тетяна Миколаївна; Покопцева, Любов Анатоліївна; Нєжнова, Ніна Геннадіївна (Запоріжжя : ВПЦ «Люкс», 2026)
У навчальному посібнику детально розглядаються загальнонаукові та спеціальні методи досліджень у сфері рослинництва. Описано польовий дослід як основний метод агрономії, включаючи принципи його планування й проведення, а також методику здійснення польових дослідів. Висвітлюються особливості закладання та виконання інших спеціальних дослідницьких методів у рослинництві, підходи до розміщення варіантів і дослідних ділянок. Увага приділена теоретичним основам планування експериментів, організації спостережень і обліків у ході польових досліджень. Окремо розглянуто методику статистичного аналізу експериментальних даних і способи використання отриманих результатів для їх подальшої інтерпретації.
Keywords: Методи досліджень в агрономії; польові досліди; наукова робота здобувача з агрономії; основи математичного статистичного аналізу; методи статистичної обробки дослідів