Опис до патенту на корисну модель № 31092 "Гомогенізатор для рідких продуктів" - Гвоздєв, О. В.; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; Шпиганович, Т. О.; Ляшок, І. В. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2008)
Гомогенізатор для рідких продуктів, що містить циліндр з патрубками підведення і відведення гомогенізуючої емульсії, в якому встановлений поршень-ударник, виконаний з можливістю зворотно-поступального руху за допомогою імпульсних рухів штока, який відрізняється тим, що у поршні-ударнику виконані осьові наскрізні отвори у вигляді дифузорів, які чергуються діаметрами вхідних і вихідних отворів по колу
Keywords: гомогенізатор для рідких продуктів; гомогенізуюча емульсія; гомогенізація рідких продуктів; харчова промисловість; хімічна промисловість; фармацевтична галузь; гомогенізація