Вимірювання швидкості, діаметра і дзета-потенціалу частинок домішок у рідині методом доплерівської інтерферометрії - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Техніка, 2002)
Наводиться методика визначення швидкості, діаметра i дзета-потенціалу частинок, що рухаються в рідині під дією сили тяжіння i електрофоретичної сили методом лазерної доплерівської інтерферометрії. Одночасне вимірювання означених параметрів здійснюється за допомогою оригинальної конструкції електромеханичного модулятора лазерного випромінювання.
Keywords: дзета-потенціал; методом лазерної доплерівської інтерферометрії; конструкції електромеханічного модулятора; лазерне випромінювання; інтерферомeтpiя