Удосконалена технологія вирощування васильків справжніх (Ocimum Basilicum L.) в умовах захищеного ґрунту: автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.06 - Коротка, Ірина Олександрівна; Короткая, Ирина Александровна; Korotka, Iryna (Харків: Інститут овочівництва та баштанництва, 2019)
UK: У дисертації обґрунтовано результати досліджень щодо удосконалення елементів технології вирощування васильків справжніх в умовах плівкових теплиць з технічним опаленням. Досліджено біометричні, фізіологічні та біохімічні особливості формування урожайності різних сортів васильків справжніх залежно від компонентного складу субстрату та строків висіву насіння. RU: В диссертации обоснованы результаты исследований по совершенствованию элементов технологии выращивания базилика в условиях пленочных теплиц с техническим отоплением. Исследованы биометрические, физиологические и биохимические особенности формирования урожайности различных сортов базилика в зависимости от компонентного состава субстрата и сроков посева семян. EN: The dissertation substantiates the results of the research on the improved elements of the technology of Sweet Basil cultivation in the conditions of plastic film greenhouses with technological heating systems. Biometric, physiological and biochemical peculiarities of yield formation of different varieties of Sweet Basilwere investigated depending on a component structure of substrate and terms of sowing seeds.
Усовершенствованная технология выращивания базилика (ОcimumbasilicumL.) в условиях защищенного грунта
Improved Technology of Cultivation of Basil (OcimumBasilicum L.) in the Conditions of Protected Soil
Keywords: васильки справжні; компонентний склад субстрату; строки висіву насіння; ростові процеси; біохімічний склад; базилик; компонентный состав субстрата; сорт; сроки высева семян; ростовые процессы; биохимический состав; basil; cultivar; component structure of substrate; terms of sowing seeds; yield; quality indications; economic efficiency