Спосіб періодичного випробування трифазних асинхронних електродвигунів непрямим навантаженням. Опис до патенту на корисну модель № 159768. Україна - Вовк, Олександр Юрійович; Квітка, Сергій Олексійович (My University, 2025)
Спосіб періодичного випробування трифазних асинхронних електродвигунів непрямим навантаженням здійснюють при перевірці у поточний момент експлуатації шляхом виконання дослідів холостого і короткого замикання за номінальної напруги промислового джерела живлення та з'єднанні обмотки статора у досліді короткого замикання відкритим трикутником. Крім цього, додатково здійснюють перевірку у початковий момент експлуатації асинхронного електродвигуна і порівняння відносних втрат потужності електродвигуна, які визначаються як відношення втрат потужності в електродвигуні при перевірці у поточний момент експлуатації до втрат потужності в ньому при перевірці у початковий момент експлуатації, з допустимим значенням.
Keywords: трифазний асинхронний електродвигун; періодичне випробування; непряме навантаження; дослід холостого ходу; дослід короткого замикання; відкритий трикутник; втрати потужності; початковий момент експлуатації; поточний момент експлуатації; відносні втрати потужності; визначення несправності