Порівняльна оцінка тягово-енергетичних показників тракторів тягового класу 3,0 з різними типами трансмісії при роботі на стерні: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Науменко, Вадим (ТДАТУ, 2021)
Основою здійснення індустріальних методів і прогресивних технологічних процесів у сільськогосподарському виробництві є підвищення одиничної потужності машинно-тракторних агрегатів. Використання перспективних технологічних засобів великої потужності - це в основному сполучення технологічних операцій при обробці ґрунту, посіві, внесенні добрив, збиранні зернових, силосних і технічних роботах. У порівнянні з існуючою технікою особливо потужні машинно-тракторні агрегати відрізняються значною довжиною, розгалуженими силовими потоками в ходовому апарату і приводі робочих органів, розширеним діапазоном робочих і транспортних швидкостей. У їх енергетичному балансі велике місце займає ротаційна потужність, оскільки характерним для цих агрегатів є широке застосування активних робочих органів.
Keywords: тягово-енергетичні показники; колісний трактор ХТЗ-121; розрахунки; дослідження