Взаємозв’язок і взаємозалежність економіки та екології - Синяєва, Людмила Василівна; Синяева, Людмила Васильевна; Syniaieva, Liudmyla; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (ФОП Однорог Т. В., 2021)
Суть охорони оточуючого середовища полягає в раціональному співвідношені екологічних інтересів суспільства в чистому, здоровому й високопродуктивному природному середовищі з його економічними інтересами, пов’язаними із задоволенням матеріальних потреб людей. Ці інтереси єдині, оскільки в центрі їх стоїть людина, забезпечення якості її життя. Разом з тим вони суперечливі у своїй основі. Людина одночасно є не тільки об’єктом впливу оточуючого середовища але і суб’єктом такого впливу, що негативно позначається на її здоров’ї, добробуті, на стані природного середовища.
Keywords: екологія; економіка; природокористування; шкідливі речовини