Опис до патенту на корисну модель № 129350 "Пристрій для очищення обладнання від відкладень і накипу" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia; Паляничка, Надія Олександрівна; Паляничка, Надежда Александровна; Palianychka, Nadiia; Десятов, С. В.; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; et al. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Пристрій для очищення обладнання від відкладень і накипу містить циркуляційний насос, теплообмінник з системою нагріву, компресор для подачі повітря, технологічні трубопроводи з арматурою. Теплообмінник виконаний у вигляді конденсатора холодильної машини, а встановлений теплообмінник з системою охолодження виконаний у вигляді випарника холодильної машини. Технологічні трубопроводи з арматурою встановлено для подачі миючого розчину та повітря до поверхні з відкладеннями і накипом.
Keywords: конструкція пристроїв; очищення енергетичного обладнання; циркуляційний насос; теплообмінник; компресор для подачі повітря; технологічні трубопроводи; конденсатор холодильної машини; накип