Удосконалення технологічної лінії виробництва макаронних виробів в умовах Кам'янка-Бузького району Львівської області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» - Романик, Мирослав Богданович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Об’єктом дослідження є потоково-технологічна лінія виробництва макаронних виробів. У роботі розглянуто існуючий стан технологічного процесу та обладнання підприємства, а також запропоновано шляхи його вдосконалення. Модернізація потоково-технологічної лінії передбачає розширення асортименту макаронної продукції, підвищення продуктивності та ефективності роботи обладнання, а також зниження собівартості готових виробів. Особливу увагу приділено організації та послідовності монтажу макаронного преса, а також питанням його технічного обслуговування та експлуатації. У дипломній роботі проаналізовано умови охорони праці в макаронному цеху, визначено потенційно небезпечні та шкідливі виробничі фактори під час експлуатації потоково-технологічної лінії та запропоновано заходи щодо підвищення рівня безпеки праці. На основі оцінки технічного рівня запропонованих удосконалень виконано економічне обґрунтування, яке підтверджує доцільність модернізації та ефективність впровадження оновленої потоково-технологічної лінії виробництва макаронних виробів.
Keywords: макарони; потоково-технологічна лінія; обладнання; підприємство; ефективність; монтаж; експлуатація