Опис до патенту на корисну модель № 137467 "Магнітотепловий двигун" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Кюрчев, Сергій Володимирович; Кюрчев, Сергей Владимирович; Kiurchev, Serhii; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Мінкін, О. В.; Закревський, Д. Д. (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2019)
Магнітотепловий двигун містить циліндричний термомагнітний ротор, вал, постійний магніт, магнітопровід, розміщений між зонами нагрівання і охолодження, нагрівач і охолоджувач. Постійний магніт виготовлено з неодимового сплаву, циліндричний термомагнітний ротор та його вал виготовлено суцільними, між нагрівачем і охолоджувачем встановлено теплоізоляційну перегородку
Keywords: магнітотепловий двигун; циліндричний термомагнітний ротор; постійний магніт; машинобудування; пристрій для перетворення теплової енергії в механічну; створення теплових двигунів