Звіт про науково-дослідну роботу (проміжний). Розробка технологій і технічних засобів для переробки і зберігання сільськогосподарської продукції та процесів і обладнання харчових виробництв - Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia; Верхоланцева, Валентина Олександрівна; Верхоланцева, Валентина Александровна; Verkholantseva, Valentyna; Янаков, Валерий Петрович; Янаков, Валерій Петрович; Yanakov, Valerii; Ялпачик, Володимир Федорович; Ялпачик, Владимир Федорович; Yalpachyk, Volodymyr; et al. (Мелітополь: ТДАТУ, 2017)
Об’єктом дослідження є технологічний процес охолодження пшениці у зерносховищах. Предмет дослідження – закономірності, що описують технологічний процес охолодження пшениці у зерносховищі. Метою роботи є у підвищенні вихідних показників якостей зерна при зберіганні, шляхом використання процесу охолодження за рахунок вдосконалення зерносховища. Методи досліджень – теоретичні дослідження базуються на основних положеннях фізики, методах диференціальних обчислень та теорії імовірності, математичного моделювання, прикладного програмування Теоретичні розрахунки і статистичну обробку експериментальних даних проводили із застосуванням пакетів прикладних програм на ПЕОМ. Розроблені та досліджені зерносховища для зберігання пшениці. Досліджено технологічний процес охолодження зерна у зерносховищі.
Keywords: пшениця; охолодження; зерно; зерносховище; параметри; індекс деформації клейковини; зберігання