Опис до патенту на корисну модель № 118983 "Машина для видалення бадилля" - Тарасенко, Володимир Віталійович; Тарасенко, Владимир Витальевич; Tarasenko, Volodymyr (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2017)
Машина для видалення бадилля містить раму з пристроєм для приєднання до трактора і стійками, що спираються на опорні пневматичні колеса, і забезпечену механізмом регулювання висоти скошування, конічний редуктор, встановлений на рамі, робочі органи з вертикальною віссю обертання, змонтовані на валах редуктора, ножі, розташовані на площині обертання під гострим кутом, з можливістю обертання в горизонтальній площині і зверху закриті кожухом, що має вікно для відводу бадилля. Стійки забезпечені телескопічною вставкою, що спираються нижньою частиною шарнірно на опорні пневматичні колеса. Механізм регулювання висоти скошування виконаний з двох незалежних гідравлічних механізмів опорних коліс лівої і правої сторін рами, забезпечених гідроциліндром, шарнірно закріпленим на рамі, і гідрозамком і виконаних у вигляді переднього і заднього кривошипно-шатунного механізму, в яких верхні частини кривошипа попарно жорстко з'єднані між собою поздовжньою віссю, встановленою у втулках, жорстко закріплених на рамі.
Keywords: видалення бадилля; трактор; опорні пневматичні колеса; висота скошування; конічний редуктор; віссю обертання; обертання в горизонтальній площині; гідроциліндр; сільськогосподарське машинобудування; сушіння цибулі