Патент на користу модель № 115709 "Горизонтальний вітрогенератор" - Федюшко, Ю. М.; Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Коваленко, Д. П.; Сидоренко, І. О. (Державний реєстр патентів України, 2017)
Горизонтальний вітрогенератор, що включає ротор турбіни, на якому встановлений вентиль з трьома лопатями, внутрішній вал, муфту, яка з'єднана з редуктором, який приєднаний до генератора, поворотний механізм, причому на роторі турбіни встановлений один за одним додатковий вентиль з трьома лопатями, а всередині встановленої гондоли розташовані муфта, редуктор і генератор.
Keywords: вітрогенератор; генератор; редуктор; муфта