Опис до патенту на корисну модель № 116122 "Малопотужний вітроелектрогенератор зі здвоєним дводисковим ротором спрощеної конструкції" - Жарков, А. В.; Жарков, В. Я.; Новах, Б. С.; Галько, Сергій Віталійович; Галько, Сергей Витальевич; Halko, Serhii; Чепіжний, А. В. (Державна служба інтелектуальної власності України, 2017)
Малопотужний вітроелектрогенератор зі здвоєним дводисковим ротором спрощеної конструкції містить співвісно розташовані дводисковий ротор з стальним магнітопроводом, з'єднаний з вихідним валом вітродвигуна, і дисковий статор з якірними котушками без осердя, перший диск ротора виконаний багатополюсним з рівномірно закріпленими по колу на периферії диска постійними магнітами з чергуванням полюсів, а статор з якірними котушками без осердя розташований з повітряним зазором між дисками ротора. Другий диск ротора виконаний у вигляді стальної пластини
Keywords: вітроелектрогенератор; дводисковий ротор; магнітопровід; вітродвигун; якірна котушка; стальна пластина