Аналіз існуючих пресів-грануляторів для комбікормів - Богатирьов, І. О. (ТДАТУ, 2020)
Робочий процес в штемпельних грануляторах здійснюється за рахунок зворотно-поступального руху штемпеля в пресувальному каналі відкритого або закритого типів. Пресове обладнання з штемпельними робочими органами менше подрібнює матеріал, забезпечує більш тривалу витримку брикетів під тиском, тобто готує більш якісні брикети, має невисоку енергоємність технологічного. Штемпельні преси також мають ряд недоліків. Основні з них – обмежена продуктивність (залежить від числа ходів штемпеля, числа каналів пресування і площі їх поперечного перерізу) і висока матеріаломісткість процесу. Крім того, основна область застосування штемпельних робочих органів – пресування сіно-соломистого матеріалів.
Keywords: гранулювання; прес; робочий процес в штемпельних грануляторах; пресове обладнання; пресування сіно-соломистого матеріалів