Підвищення ефективності використання біогазових установок - Шестак, А. О. (Мелітополь: ТДАТУ, 2021)
Подальший розвиток біопаливної енергетики та використання потенціалу енергії біомаси, який згідно розрахунків спеціалістів складає щорічно близько 120 млрд тон сухої органічної речовини, що еквівалентно 40 млрд тон нафти. Науковці зазначають, що накопичення та зберігання без переробки відходів органічного походження спричинює виділення в атмосферу метану, шкідливий вплив якого в 7-21 рази перевищує негативний вплив вуглекислого газу. З іншого боку, згідно їх розрахунків, у випадку, коли підприємство залишає без переробки 1т біологічного сміття на добу, воно потенційно недоотримає 50–300 м3 біогазу або близько 100–600 кВт·год електричної енергії.
Keywords: використання біогазових установок; біопаливна енергетика; біогаз; вуглекислий газ; енергія біомаси