Порівняльні показники анаеробної переробки відходів тваринництва - Скляр, Радміла Вікторівна; Скляр, Радмила Викторовна; Skliar, Radmila (ТДАТУ, 2020)
Одним з напрямків економічного розвитку суспільства є розвиток ресурсозберігаючих технологій. Такі технології, забезпечують виробництво продукції з мінімально можливою витратою палива й інших джерел енергії, а також сировини, матеріалів, повітря, води та інших ресурсів для технологічних цілей. Вони включають в себе використання вторинних ресурсів, утилізацію відходів, а також рекуперацію енергії, замкнуту систему водозабезпечення. Дозволяють економити природні ресурси і уникати забруднення навколишнього середовища.
Keywords: ресурсозберігаючі технології; використання вторинних ресурсів; утилізацію відходів; біогаз; біогазові установки; гетерогенність; ферментація