Особливості формування урожайності ячменю озимого залежно від норм висіву - Семенюченко, В. В. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Головний принцип при встановленні оптимальної норми висіву полягає в тому, що необхідно отримати найвищу врожайність зерна ячменю озимого при найменших витратах насіння, енергоресурсів та зниженні інших економічних показників. Останніми роками у південній частині України спостерігається помітне збільшення посівних площ під ячменем озимим за рахунок скорочення їх під ячменем ярим [1]. Особливу увагу потрібно приділяти сортам іноземної селекції, які приваблюють агровиробників високим потенціалом продуктивності (до 120 ц/га) [2]
Keywords: урожайність ячменю озимого; норми висіву; оптимальні норми висіву; сорта іноземної селекції; польова схожість