Основні джерела фінансування господарської діяльності підприємств - Щербаков, К. С.; Трусова, Наталя Вікторівна; Трусова, Наталья Викторовна; Trusova, Natalia (ТДАТУ, 2021)
Підприємство, яке використовує тільки власні фінансові ресурси, має максимальну фінансову стійкість, але обмежує темпи свого розвитку в майбутньому, відмовляючись від додаткових джерел фінансування. Тому оптимальність співвідношення позикових і власних джерел фінансування залежить від конкретних умов господарювання, фінансової політики, обертання капіталу тощо.
Keywords: формування фінансових ресурсів; використання фінансових ресурсів; ринкова економіка; фінансові ресурси; джерело фінансування підприємств; стратегія фінансування