Особливості обліку в неприбуткових установах - Патяка, Т. А. (Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2019)
Неприбуткові організації проводять господарську статутну діяльність, яка за своєю суттю є некомерційним господарюванням. З огляду на ст. 52 Господарського кодексу України некомерційне господарювання - це самостійна систематична господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання і спрямована на досягнення економічних, соціальних та інших результатів без мети одержання прибутку
Keywords: облік; неприбуткові установи; неприбуткові організації; господарська статутна діяльність; некомерційне господарювання