Місце кредитних спілок в підтримці малих та середніх сільгоспвиробників - Чкан, Ірина Олександрівна; Чкан, Ирина Александровна; Chkan, Iryna (Харків: ХНАУ, 2018)
Кредитні спілки можуть стати для малих та середніх сільгоспвиробників джерелом початкового капіталу та фінансової підтримки в перехідному виробничому циклі. І перевагою кредитної спілки в цих питаннях є значно менший позиковий процент, в порівнянні з банківським, більш гнучка система погашення позичок, необов’язковість кредитного забезпечення та лояльність до позичальників. Членство в кредитній спілці може забезпечити більший доступ до кредитних ресурсів, забезпечить диверсифікацію ризиків, можливість розширення видів діяльності.
Keywords: товарность аграрної продукції; кредитний потенціал; інвестиційні програми; кредитування; самофінансування; кредитні спілки; банківські системи; людський фактор; агрокредитування; консультування