Теплоутворення та температура нагрівання різця при різанні - Філоненко, А. В. (My University, 2021)
Різання металів супроводжується виділенням великої кількості теплоти, про що свідчить сильне нагрівання стружки, різця та меншою мірою деталі. Вивчення теплових явищ при різанні має велике практичне значення насамперед збереження різальних здібностей різця, який теплота надає негативне дію. Нагріваючись, ріжуча кромка різця втрачає твердість і затуплюється.
Keywords: різання металів; деформація; температура