Удосконалення управління підприємством малого бізнесу : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Магістр» : спец. 073 Менеджмент ОПП «Менеджмент» - Леонов, Андрій Михайлович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
UA: Кваліфікаційну роботу присвячено дослідженню процесів управління розвитком підприємства малого бізнесу на прикладі ТОВ «Ніка-Дніпро». У роботі розкрито теоретичні засади управління розвитком малого бізнесу, визначено його роль у забезпеченні ефективної та стабільної діяльності підприємства в умовах мінливого зовнішнього середовища. Проведено аналіз фінансово-економічних показників діяльності ТОВ «Ніка-Дніпро», виявлено основні проблеми та стримуючі чинники розвитку. Обґрунтовано напрями удосконалення системи управління розвитком підприємства, спрямовані на підвищення результативності господарської діяльності, конкурентоспроможності та адаптивності до ринкових змін. Запропоновані рекомендації мають практичне значення та можуть бути використані у діяльності підприємств малого бізнесу. /// EN: The qualification paper is devoted to the study of theoretical and practical aspects of managing the development of a small business enterprise, using LLC “Nika-Dnipro” as a case study. The paper reveals the essence and specific features of small business development under conditions of an unstable external environment and generalizes modern approaches and tools for enterprise development management. An analysis of the main financial and economic performance indicators of LLC “Nika-Dnipro” is conducted, development trends are identified, and key problems and constraining factors affecting effective operation are determined. Based on the obtained results, directions for improving the enterprise development management system are substantiated, aimed at increasing operational efficiency, competitiveness, and adaptability of the small business to changes in the market environment. The proposed recommendations have practical significance and can be applied in the activities of small business enterprises to ensure their sustainable development.
Improving the management of a small business enterprise : кваліфікаційна робота здобувача ОС «Магістр» : спец. 073 Менеджмент ОПП «Менеджмент»
Keywords: малий бізнес; управління розвитком; ефективність діяльності; конкурентоспроможність; стратегічне управління; small business; development management; operational efficiency; competitiveness; adaptability; strategic management