Аналіз біохімічних показників свіжих плодів черешні, що вирощені в умовах півдня України - Фазилова, Е. С.; Іванова, Ірина Євгенівна; Иванова, Ирина Евгеньевна; Ivanova, Iryna; Долгова, С. В. (Грінь Д. С., 2014)
Породи кісточкових культур, що рекомендовані для вирощування в певних кліматичних зонах, а також інтродуковані з інших зон, в умовах глобального потепління півдня України на сучасному етапі досліджень потребують додаткової біохімічної оцінки в сортовому розрізі. Особливе місце на півдні України займає черешня. Нині більше 50 сортів, створених селекціонерами станції зрошуваного садівництва ім. М.Ф. Сидоренка НУААН, становлять 60% районованого сортименту України, багато з них перевершують світові аналоги. Біохімічна оцінка плодів сортів черешні з метою підбору останніх з високими показниками для реалізації в свіжому вигляді та подальшої переробки шляхом заморожування є вельми актуальною.
Keywords: породи кісточкових культур; черешня; станція садівництва им. М. Ф. Сидоренка НУААН; плоди сортів Космічна; сорт Сюрприз; сорт Міраж; сорт Оріон; сорт Мелітопольська чорна; сорт Празднічна; черешні півдня Степової зони України; вміст титрованих кислот