Деполяризаційні явища в неполярних діелектриках - Сідельников, Б. Ю.; Лобода, Олександр Іванович; Лобода, Александр Иванович; Loboda, Oleksandr (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Прикладення зовнішнього електричного поля до неоднорідного об'єкту (поляризація) веде до зміщення вільних носіїв заряду на макровідстані з наступним їхнім закріпленням на пастках на межах поділу різних фаз неоднорідної системи, що веде в підсумку до зарядження зразку діелектрика в цілому, тобто деполяризаційне явище
Keywords: електричне поле; поляризація; діелектрик; деполяризаційне явище; розподіл струмів ізотермічної деполяризації в неоднорідних діелектриках