Імітаційне моделювання як інструмент підтримки управлінських рішень - Хазов, В. О.; Єременко, Денис Володимирович; Yeremenko, Denys (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сучасні соціально-економічні системи функціонують в умовах підвищеної складності, нестабільності та багатофакторності, що суттєво ускладнює процес прийняття управлінських рішень. Зростання динаміки ринків, цифровізація бізнес-процесів, глобальні економічні шоки та трансформація інституційного середовища призводять до того, що управлінські рішення дедалі частіше приймаються в умовах неповної інформації та високого рівня ризику. Традиційні методи аналізу, засновані на статистичних оцінках і лінійних прогнозах, не забезпечують достатньої гнучкості для оцінювання альтернативних сценаріїв розвитку та не дозволяють повною мірою враховувати часові затримки, поведінкові реакції та нелінійні ефекти.
Keywords: імітаційне моделювання; моделювання