Розвиток аграрної сфери регіону - Тебенко, Віта Миколаївна; Тебенко, Вита Николаевна; Tebenko, Vita (My University, 2020)
Протягом останніх п’яти років аграрний сектор економіки України підтримує тенденцію до зростання. Частка у валовій доданій вартості країни становить 13%, при використанні основних засобів вартістю понад 100 млрд. грн. Галузь є одною з основних бюджетоутворюючих сфер економіки та займає друге місце у товарній структурі експорту (близько 40%). Також АПК − основне джерело надходження валюти в Україну та ключовий фактор у підтриманні торговельного балансу.
Keywords: аграрний сектор; економіка; АПК