Професійна етика публічного службовця як основа довіри громадян до влади - Плотніченко, Світлана Романівна; Plotnichenko, Svitlana; Григоренко, О. М. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Становлення демократичної, правової та соціально орієнтованої держави неможливе без високого рівня довіри громадян до системи публічного управління. Саме професійна етика публічного службовця визначає якість взаємодії влади з суспільством, формує уявлення про її моральні принципи, відкритість і відповідальність. Етичні стандарти виступають не лише нормами поведінки конкретних посадових осіб, а й важливим чинником зміцнення легітимності державних інституцій, запобігання корупції та підвищення ефективності управлінських рішень.
Keywords: професійна етика; моральні стандарти