Мотивація та стимулювання праці персоналу підприємства - Чертюк, В. В.; Шевчук, Олена Юріївна; Шевчук, Елена Юрьевна; Shevchur, Olena (ТДАТУ, 2018)
В основі мотивації та стимулювання праці лежить нерозривний зв'язок з біологічними і соціальними потребами людини. Мотивація робить поведінку людини цілеспрямованим і його метою буде те, що зможе привести до ліквідації випробовується стану потреби в чому-небудь. Висока віддача від працівників можлива лише в тому випадку, якщо вони будуть зацікавлені в кінцевому результаті і будуть позитивно ставитися до виконуваної роботи. Це можливо лише тоді, коли процес роботи і кінцеві її результати дозволяють людині задовольнити найважливіші з його потреб.
Keywords: мотивація праці; стимулювання праці; праця; удосконалення мотивації праці; персонал