Методика аналізу зображень однотипних об‘єктів на основі класифікаційних ознак геометричних інваріантів - Кравченко, В. (ДНУ ім. О.Гончара, 2015)
UK: Дослідження зображень, які містять об‘єкти однотипної геометричної форми (наприклад, клітини еритроцитів на зображенні мазка крові), можуть стати основою для проведення діагностичних методів. Найчастіше такі дослідження проводять шляхом візуального аналізу, який виконує, безпосередньо, сам дослідник, що може привести до складнощів, які зв‘язані з візуальним сприйняттям людини. Автоматизація процесу аналізу таких зображень може суттєво спростити задачу, використовуючи методи комп‘ютерного аналізу зображень шляхом розробки спеціальних програмних продуктів. EN: The technique of recognizing the structure of similar tour of geometric objects forming, based on computer vision methods to solve the automation of data analysis. The advantage of the proposed technique is the ability to highlight the image of the homogeneous-governmental facilities, evaluation of their number and arrangement of the presence of the effect of the intersection of images of individual objects and the presence of areas of common borders.
The technique ofanalysis of images of the same type objects based on the classifications using of geometric invariants
Keywords: дослідження зображень; діагностичні методи; візуальний аналіз; методи комп‘ютерного аналізу; коефіцієнт аспекту; коефіцієнт форми; коефіцієнт площі; алгоритми; бінаризація; програмний модуль