Дослідження адаптивної роботи рульового управління транспортного засобу в швидкісному режимі - Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro; Бондар, Андрій Миколайович; Бондарь, Андрей Николаевич; Bondar, Andrii; Дашивець, Галина Іванівна; Дашивец, Галина Ивановна; Dashyvets, Halyna (Мелітополь: ФОП Однорог Т.В, 2019)
UK: Колісне шасі із традиційним рульовим керуванням як об'єкт керування являє собою інтегратор зі змінними параметрами. Поворот транспортного засобу на місцевості є результатом нагромадження в міру поздовжнього переміщення. Це породжує суперечливість процесу керування на маленьких та великих швидкостях руху. При маневруванні на малих швидкостях (10...20 км/год), чутливість рульового керування – недостатня, а при швидкості більше 20 км/год чуливість буде надлишковою. EN: The article deals with the research of parameters of a steering mechanism of a vehicle, which operates at high speed modes. The mathematical description of the relationship between elements of the control system is given.
Keywords: шасі; маневрування; автоматика; сервопривод; мікропроцесор; алгоритми керування; transmission ratio; steering sensitivity; adder; adaptation; measuring transducer