Опис до патенту на корисну модель № 64358 "Машина для очищення насіння" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii (Державна служба інтелектуальної власності України, 2011)
Машина для очищення насіння, що містить корпус, в якому встановлені вертикальне циліндричне решето, що обертається, відцентрово пневматична віялка з кільцевим каналом та повітряною камерою, вібратор для надання решету вертикальних коливань, яка відрізняється тим, що розкидач відцентрово пневматичної віялки оснащений регульованим приводом у вигляді лобового фрик-ційного варіатора
Keywords: пристрій, що поділяє тверді матеріали за аеродинамічними властивостями та розмірами; очищення та сортування зерна і насіння