Актуальність зберігання ягід із застосуванням охолодження у фермерських господарствах - Верхоланцева, Валентина Олександрівна; Верхоланцева, Валентина Александровна; Verkholantseva, Valentyna; Дмитревський, Д. В. (My University, 2020)
У свіжозібранних ягід не припиняються біохімічні процеси, спрямовані на підготовку до подальшого відтворення. Щоб зменшити швидкість цих процесів, необхідно створити певні умови: не допускати перезрівання ягід, збираючи їх вибірково і регулярно; укладати ягоди відразу ж при зборі в тару невеликого обсягу, уникаючи надалі їх перекладання і сортування; і (що дуже важливо) якомога швидше після збору попередньо охолодити.
Keywords: зберігання ягід; охолодження; сортування ягід; пакування ягід