Брендинг як елемент маркетингової стратегії ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод» на ринку молока та молочних виробів: кваліфікаційна робота магістра : спец. 075 Маркетинг ОПП «Маркетинг» - Шмалій, Влада (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Методи проведення досліджень: у роботі використано загальнонаукові методи пізнання (аналіз, синтез, індукція, дедукція, узагальнення, системний підхід), а також спеціальні маркетингові методи (PEST-аналіз, SWOT-аналіз, порівняльний аналіз, методи сегментації та позиціонування, аналіз конкурентного середовища). Для обґрунтування практичних пропозицій застосовано економіко-статистичні та графічні методи. Основні результати дослідження (наукові, практичні): – узагальнено теоретичні основи брендингу в маркетинговій діяльності підприємства та досліджено роль брендингу як складової маркетингової стратегії на ринку молока та молочних виробів; – визначено вплив факторів маркетингового макросередовища на ринку молока та молочних виробів в Україні; – проаналізовано маркетингове мікросередовище та конкурентну ситуацію на ринку молока та молочних виробів; – здійснено оцінку бренду ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод» та особливостей поведінки споживачів продукції підприємства; – обґрунтовано стратегічний потенціал бренду ТДВ «Івано-Франківський міськмолокозавод»; – сформовано модель формування та розвитку брендингу як елемента маркетингової стратегії підприємства; – запропоновано напрями вдосконалення брендингової стратегії ТДВ «Івано Франківський міськмолокозавод» з урахуванням сучасних маркетингових інструментів.
Keywords: маркетинг; брендинг; маркетингова стратегія; бренд; ринок молока та молочних виробів; конкурентоспроможність; поведінка споживачів; діджитал-маркетинг