Порядок проведення санації підприємства - Щербаков, К. С. (Житомирська політехніка, 2020)
Останнім часом у країні зберігається стійка тенденція щодо збільшення кількості фінансово нестійких підприємств. Як наслідок, найбільша кількість позовних заяв до арбітражних судів надходить у зв'язку із банкрутством підприємств. Водночас банкрутство підприємства та його ліквідація означають не тільки збитки для його акціонерів, кредиторів, партнерів, споживачів, а й зменшення податкових надходжень у бюджет, збільшення рівня безробіття, що своєю чергою може стати одним із чинників макроекономічної дестабілізації.
Keywords: санація підприємства; підприємство; збитки; боржник; кредитори