Аналіз конкурентоспроможності підприємства за моделлю М. Портера - Куруоглу, О. В. (My University, 2020)
У моделі М. Портера враховується велике число факторів, що впливають на конкурентний статус підприємства. Достовірність оцінки конкурентоспроможності за цим методом в значній мірі залежить від кваліфікації експерта і є багато в чому суб'єктивним процесом, тому що інтегральний показник КСП розраховується з використанням оцінок, визначених експертами. До переваг пропонованого методу слід віднести простоту, низький рівень витрат, можливість швидкої оцінки КСП на якісному рівні для формування управлінського рішення про дії структурних підрозділів підприємства. Для наявного прикладу було взято чотири підприємства для порівняння.
Keywords: конкурентоспроможність; фінанси; виробництво; кадри; технології; маркетинг